Language: English | Nederlands | Franšais | Italiano | Espa˝ol
Aanmelden   
Over CyclingFever.com

Wielrennen bestaat al ruim een eeuw en zoals zoveel andere sporten ontwikkelt het zich tot een wereldwijde beoefende en professionele sport. Vele fans bezoeken populaire wedstrijden als de Tour de France, nog veel meer fans gebruiken het Internet om de ontwikkelingen van de teams en renners op de voet te volgen. Vele wieler websites worden ontwikkeld om aan de behoefte aan wieler informatie te voldoen.

In 2003 heeft Marc, zelf een enthousiast wielervolger, een idee om een wielerspel op het Internet te maken. Zonder veel moeite vinden ruim 3.000 mensen de weg naar zijn Tourcompetitie.nl webadres en iedereen is razend enthousiast over het initiatief. Ondanks het feit dat het bedoeld is als ÚÚnmalige aangelegenheid, willen de gebruikers meer. De website wordt doorontwikkeld en tegen de tijd dat de UCI ProTour ge´ntroduceerd wordt in 2005, ontstaat de nieuwe ProTourcompetitie.nl website die nu het hele ProTour seizoen beslaat.

Marc wordt inmiddels ondersteund door vele vrijwilligers om de dagelijkse werkzaamheden doorgang te laten vinden, echter krijgt de nu snel groeiende internationale gemeenschap problemen met de Nederlandse taal. Dat leidt tot de op de Engelse taal gebaseerde Cyclingcompetition.com website in 2006. Martin, een deelnemer van het eerste uur, begint nu te helpen bij het organiseren op redactie niveau, met als focus de internationale community vanwege het multi linguistische karakter van de nieuwe website.

CyclingFever wordt in 2008 gebruikt om ruimte te maken voor specifieke wedstrijd aandacht, de Tour Down Under als pilot website om een breder raakvlak te creŰren naar de media, fans en organisaties die ge´nteresseerd zijn in professioneel wielrennen. Het doel van CyclingFever.com is om het eerste 'International Cycling Social Network' te worden en zo de wereldwijd verspreide wielercommunities dichter bij elkaar te brengen, en zet nu zijn eerste stappen op het Internet.

CyclingFever.com is een initiatief van Marc en Martin