Language: English | Nederlands | Français | Italiano | Español
Login / Subscribe   
CyclingFever - 2010
Onze plannen voor dit jaar
Nieuws Blog

Club Club CyclingFever
2010-09-25 18:15:00
Hymn Fietsen En Muziek
2010-03-26 19:03:55
CDM Worldcup voor Dames
2010-03-21 21:00:00
PTC Opnieuw ProTour Competitie!
2010-03-09 12:25:03
Voorjaar Feest in Gent
2010-02-23 13:45:00
Beta CyclingFever vernieuwd
2010-02-14 23:00:00
Tip 6 Nog even geduld...
2010-01-24 09:00:00
Tip 5 Worldcup Special !?
2010-01-23 09:00:00
Tip 4 Voor- en Najaarscompetitie 2010
2010-01-22 08:30:00
Tip 3 ProTourcompetitie 2010
2010-01-21 09:00:00
Tip 2 Reputatie Systeem
2010-01-20 08:00:00
Tip 1 CyclingFever wordt een wielersite
2010-01-19 09:00:00Hymn - Fietsen En Muziek
Friday, March 26th 2010
En daar zit je dan, stapels met werk te doen voor onze geliefde website. CyclingFever heeft een volledig nieuwe identiteit gekregen doordat de community veel meer invloed krijgt en daardoor de inhoud grotendeels bepaalt. Een community based website over fietsen, vol met mensen die van deze sport houden.

Voorheen slechts een spelletje, dat overigens wél steeds meer kennis in huis krijgt en veel ideëen heeft. Soms goede, soms minder goede. Ik prijs me gelukkig deel uit te maken van deze 'incrowd', het was immers het spel dat ook mij in eerste instantie naar binnen 'zoog' en waar ik niet lang daarna als mede-redacteur meewerkte.

Man, de hoeveelheid werk kan van tijd tot tijd enorm oplopen, zeker vlak voor wedstrijden starten, dus in mijn 'vrije tijd' hang ik ook wel eens op wat muziek sites. Door één van die websites ben ik ook in de community opgenomen en zo ontmoette ik Coll Andrews.

Fijne gozer, doorgaans vrolijk, houdt van eten en drinken, muziek uiteraard. Tussen mijn werk door zoek ik die muziek georiënteerde mensen op in een twitter-achtige chatroom, genaamd Plurk.com. We hebben het daar over van alles en nog wat; eten is één van de favorieten.

We zullen het wel over pizza gehad hebben als Coll zich in de discussie mengt. Ik weet nog steeds niet waar het vandaan kwam, maar ik vraag Coll of hij een song kan componeren voor CyclingFever. "Tuurlijk! Ik hou wel van een uitdaging!" "Waar zit je aan te denken?" Een beetje verbouwereerd door zijn positieve reactie antwoord ik "Eeehm, jij bent de creatieveling als het om muziek gaat" [Denk hierbij allerlei soorten smiley's tussen de regels door - Dansende bananen zijn hot op Plurk] "Laat me even checken wat die Gamba [Reygamba] ervan vindt en of hij daar een idee voor heeft?"

"Geen idee, maar ik vind het een leuk idee!" is zijn eerste reactie. "Het moet wel wat met fietsen te maken hebben, denk ik, anders heeft het weinig met ons te doen. Davey [een CyclingFever community-lid] zit nogal in de Youtube video's, misschien kan hij wat graven naar materiaal dat je kan gebruiken?"

We beslissen dat er verwijzingen naar grote namen in de song opgenomen moeten worden en ik vraag Davey of hij een verzameling video's van Coppi, Armstrong, Pantani, Longo, Hinault, Cancellara, Freire en Bettini op kan zoeken.

"Coll, hoe sta jij tegenover het mixen van audioclips uit video's?" Coll vind het meteen een goed idee en denkt dat het prima zal werken met het idee dat langzaam in zijn hoofd begint te vormen. Uiteraard moeten al die clips eerst worden afgespeeld en daarna selecties gemaakt worden die bruikbaar zijn. Een Skype gesprek via internet is dan vreemd omdat Coll om de hoek lijkt te zitten (Hij zit in Seattle, Washington, aan de westkust van Amerika).

We overleggen hoe de muziek globaal zal gaan klinken en hoe de audio-clips in de muziek gemixt gaan worden. Met name in welke volgorde en in welk deel, zodat de clips logisch in de muziek vallen. We zijn vrij snel uit de wat en hoe en vinden het beiden maar wat grappig hoe dit tot stand aan het komen is.

Ongeveer een week later plopt de eerste mix van de CyclingFever hymne "Wheels Of Emotion" in de mailbox. Ik ben opgewonden, de Gamba iets gereserveerder en niet helemaal gelukkig met het laatste stukje van de song. Ik vind Coll virtueel en we overleggen, "Oh, ik ben aan het eind wat vergeten te mixen! En ik zou nog wel wat 'high-hats' kunnen toevoegen!" "Ooohhhh, ik zou wel een verwijzing naar CyclingFever in de song verwerkt willen hebben!" voegt Reygamba in het drie-gesprek toe. "Beginnend met een hartslag?" vraag ik. "Yep, met een uitgeputte zucht van verlichting!"

Dat is het dan. Dat is hoe een creatief muzikaal proces wordt beïnvloed door een stelletje wielerfreaks. Maar toch, het is prachtig om te zien hoe een ideetje zich ontwikkelt tot een heel mooi en zelfs wat bombastisch lied, gecomponeerd en zeer mooi gespeeld door Coll Andrews. Wat een talent!

Neem dus eens tien minuten de tijd om te luisteren naar de song die op onze homepage staat en op Coll Andrews' site [doorklikken vanaf onze homepage] en help deze artiest en componist op weg door zijn werk via internet aan te schaffen. De "Wheels Of Emotion" hymne kan overigens gratis worden gedownload via Coll's site, klik de 'music' tab, zodat je lekker op de fiets naar deze muziek op je Ipod kan luisteren.

Fiets lekker!


Comments
TomRey
Fri, March 26th 2010 - 20:23 CET

haha helemaal geweldig!


We zitten boordevol ideeën en plannen voor dit jaar. Tijdens de Tour Down Under gaan we hier alvast wat tipjes van de sluier oplichten. Maar ook daarna blijft deze blog in gebruik om regelmatig nieuws te posten met betrekking tot de Website en onze activiteiten.