Language: English | Nederlands | Français | Italiano | Español
Login / Subscribe   
News and Media > News

 
Peter Sagan stelt seizoenstart uit - of niet?
Posted by: DZI (28 November 2010 14:22)

De grootste wielerrevelatie van 2010, Peter Sagan, ziet zich genoodzaakt de geplande seizoenstart in de Tour Down Under te laten schieten. De website Vélochrono.fr riep hem onlangs nog uit tot beste Neo-prof van 2010, terwijl Sagan de tweede helft van datzelfde seizoen al geplaagd werd door maagproblemen en onder andere in de Ronde van Polen vroegtijdig afstapte.

Peter Sagan kende vorig jaar juist in de Tour Down Under een uitstekend debuut voor Liquigas met twee top-5 plaatsen. Het duurde niet lang voordat Sagan zijn werkelijke potentieel ten toon spreidde, in Parijs - Nice reed hij zichzelf twee keer op het hoogste treedje van het podium en in de Tour of California deed hij dat nog eens dunnetjes over, met en passant nog ritwinst in Romandië tussendoor.

Dan komt de klad erin, hoewel hij nog twee keer tweede wordt. De Liquigas artsen willen dat Sagan een ander eetpatroon gaat volgen en helaas leidt dat tot maagproblemen voor de 20-jarige Slowaak. Vervolgens wordt er antibiotica voorgeschreven om die problemen op te lossen, maar een en ander is niet tot Sagan's tevredenheid. "Ze [de artsen, red.] denken dat ze de wijsheid in pacht hebben door me ander voedsel voor te schrijven, maar mijn lichaam reageert er gewoon verkeerd op." Door de antibioticakuur is Sagan nu dus genoodzaakt zijn seizoenstart uit te stellen tot februari.

Echter, in een officieel perscommuniqué van Liquigas ontkent Sagan iets te doen te hebben met de Twitter account waarop het eerdere nieuws werd gemeld en ontkent stellig dat de gemaakte uitspraken van hem zijn. Sagan heeft dan ook "enorm vertrouwen" in de aanpak van teamartsen Roberto Corsetti, Emilio Magni en Antonio Angelucci en hoe zij Sagan helpen om het probleem te verhelpen. Peter Sagan is verder een onderzoek gestart naar degene die zijn identiteit heeft gestolen op Twitter. "Ik voel me goed en hersteld van een druk seizoen. Ik ben klaar om aan de slag te gaan" reageert hij, waarmee hij de uitspraken op Twitter nog verder ontzenuwd.
Misschien gaan we Peter Sagan dus toch Down Under zien...
Source: Peter Sagan


Links: Peter Sagan

Comments
No comments posted
 --- advertisement ---