Language: English | Nederlands | Franšais | Italiano | Espa˝ol
Login / Subscribe   
News and Media > News

 
5 promovendi naar Professional-Continental klasse!
Posted by: DZI (9 December 2010 15:37)

In 2011 kunnen we vijf nieuwe teams in de UCI Professional-Continental klasse verwelkomen, zo heeft CyclingFever.com vernomen. Naast de al bekende promotie van United Healthcare zijn nu ook vier andere promovendi bekend geworden.

Team Type 1, het team dat zich inspant voor diabetici en bewijst dat diabetes en sport prima samengaan, is met deze opwaardering het tweede Amerikaanse UCI Pro-Continental team. Onlangs tekenden Rubens Bertogliati en de vrij onbekende Nederlander Olaf Kerkhof nog voor het team.

Verrassende nieuwkomers zijn het Spaanse Caja Rural en de Franse formatie Bretagne - Schuller. Caja Rural zal vooral gaan leunen op de ervaring van Constantino Zaballa en Julian Sanchez. De neo's Ryabkin en De La Cruz krijgen een kans zich te ontplooien bij de Spanjaarden.
Bretagne - Schuller heeft zich dan weer versterkt met Eric Berthou en Renaud Dion. Florent Mallegol en Warren Barguil zijn de neo's.

Als laatste team is de Duitse formatie Team Netapp erin geslaagd een Pro-Continentale licentie af te dwingen bij de UCI. Team Netapp heeft de ambitie om op redelijke termijn tot de hoogste divisie toe te treden, dit is dus een belangrijke stap voorwaarts voor de Duitsers. Wegkapitein Steven Cozza gaat zo een buitenlands avontuur tegemoet en zal komend jaar onder andere gaan samenwerken met Robert Retschke, Jesus Del Nero en Eric Baumann, waarvan de laatste het team trouw is gebleven.

Verder zijn de volgende teams zeker van een plaats in de UCI Professional-Continental klasse:
Androni Giocattoli (ITA)
Cofidis (FRA)
Colnago - CSF Inox (IRL)
Farnese Vini - Neri Sottoli (ITA)
FDJ (FRA)
Geox - TMC (ESP)
Landbouwkrediet (BEL)
Saur - Sojasun (FRA)
Skil - Shimano (NED)
Team Europcar (FRA)
Topsport Vlaanderen - Mercator (BEL)

Op 20 december zal de lijst definitief worden gepubliceerd door de UCI.
Source: Eigen bron

Comments
No comments posted
 --- advertisement ---