Language: English | Nederlands | Franšais | Italiano | Espa˝ol
Login / Subscribe   
News and Media > News

 
Twenty3c-Orbea nieuw Brits continental team
Posted by: DZI (18 November 2010 00:56)

Nadat in Zweden vorige maand bekend werd gemaakt dat er een nieuw continental team werd opgericht, volgen nu ook de Britten met een compleet nieuw team. Naast het doel om in 2011 bij de top 3 teams in Groot-BrittanniŰ te horen via het nationale circuit de 'Premier calendar', hoopt het team regelmatig in de Europe Tour te mogen rijden.

Manager James Whatling is vooral trots: "Het heeft een hoop moeite gekost om te komen waar we nu zijn en ik ben trots op het team dat we samen hebben gekregen. We hebben een mooie mix tussen talent en ervaring, maar de rode draad is talent." Twenty3C is de naamgever en sponsor van het team, verrassenderwijs gaat het hier om een wielerwinkel in Milton-Keynes.

De elf renners die volgend jaar voor Twenty3C-Orbea gaan uitkomen zijn (nog) niet erg bekend en vooral actief geweest in nationale races. Twee 'buitenlanders' zijn te gast; de Zweed Gunnar Gr÷nlund, een klimmer met een MTB achtergrond, en de Spanjaard Rafael Rodriguez Segarra, die voorheen voor het Spaanse Contempolis uitkwam. Negen Britse renners vervolledigen het team voor 2011 en zoals de naam al doet vermoeden zal het team met Orbea Orca's aan de start gaan verschijnen.

Links: Twenty3c-orbea - 2011

Comments
No comments posted
 --- advertisement ---